Artikelen die u via de webshop van “van Sloun juweliers” besteld heeft, maar die niet naar wens zijn kunt u bij ons zonder problemen ruilen of retourneren. U heeft het recht de overeenkomst zonder opgave van redenen tot uiterlijk 14 dagen na aflevering van de bestelling te herroepen. Om van dit recht gebruik te maken dient u ons schriftelijk, per post of per e-mail, op de hoogte te stellen. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om ons uw mededeling gebruik te maken van het herroepingsrecht te verzenden voordat het termijn verstreken is (veertien dagen na ontvangst van het product).Wij kunnen uitsluitend producten terugnemen die onbeschadigd en in originele staat verkeren. Controleer wanneer u een pakketje van ons ontvangt daarom altijd eerst of de artikelen compleet zijn en geen schade vertonen. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan z.s.m. contact met ons op.
Let op: Wij kunnen enkel producten terugnemen die ongedragen zijn. Wanneer u een gedragen product terugstuurt kunnen wij dit niet ruilen/retour nemen. Wij zullen alle teruggezonden artikelen controleren. Wanneer blijkt dat het product beschadigd is door gebruik dat verder gaat dan nodig om de aard, kenmerken en werking van het artikel, zullen wij het weer naar u terug moeten zenden. De eventuele vervolgkosten als portokosten zullen in dat geval voor uw rekening zijn.

Hoe te handelen?

Wanneer u niet tevreden bent met het geleverde product, kunt u deze per post aan ons retourneren. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen, adviseren wij dat u zich aan het volgende stappenplan houdt:

  1. Mail of bel ons voordat u de producten retourneert. Aangezien wij dagelijks meerdere pakketten ontvangen is het van belang dat wij op de hoogte zijn van uw retourzending. Hierdoor kunnen wij deze beter en sneller verwerken. Mailen kan naar info@vanslounjuweliers.nl of bel naar 045-5271771 om persoonlijk uw retourzending door te geven.
  2. Verzend het artikel naar onderstaand adres. Zorg ervoor dat u alle originele verpakkingen, aangeleverde certificaten en eventueel ontvangen cadeaus (indien niet meegezonden, zullen wij de kosten hiervan van het te retourneren bedrag aftrekken) ook meestuurt en dat de producten niet kunnen schuiven (i.v.m. beschadigingen).

Let op: wij raden u aan om het pakketje per aangetekende post aan ons te retourneren. Dit is volgens de voorwaarden van Thuiswinkel niet verplicht, omdat de verantwoordelijkheid van het verzenden bij u ligt. Wij maken echter zo nu en dan mee dat pakketjes kwijtraken tijdens de verzending. Wanneer u een pakketje aangetekend verzendt, bent u verzekerd tegen verlies of diefstal.

Retouradres:
van Sloun Brunssum t.a.v. Afd Online
Winkelcentrum de Parel 1
6441BZ Brunssum
045-5271771

U dient de goederen uiterlijk 14 dagen, nadat u heeft aangegeven de overeenkomst te willen herroepen, aan ons terug te zenden of te overhandigen.

Terugbetaling

Voor de kosten van de retourzending bent u te allen tijden zelf verantwoordelijk. Wanneer het gaat om een (fabricage)fout of een door ons verkeerd geleverd artikel, zullen wij de kosten van de retourzending wel vergoeden. Mocht u het bestelde artikel om willen ruilen, dan zullen wij het omgeruilde, nieuwe artikel kosteloos naar u retour sturen (tenzij het aankoopbedrag na omruiling onder de €50,- komt). Wanneer u een artikel retourneert ontvangt u alle betalingen die u tot dat moment heeft gedaan van ons retour. Wij doen ons best dit bedrag z.s.m. te retourneren, uiterlijk 14 dagen nadat wij door u op de hoogte zijn gebracht van uw beslissing het product te retourneren. Wij mogen echter wachten met de terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat de goederen zijn teruggezonden. Wij zullen het bedrag met hetzelfde betaalmiddel als de oorspronkelijke transactie retourneren, tenzij u heeft ingestemd met een andere methode. Hiervoor zullen geen extra kosten in rekening worden gebracht.

Uitzonderingen

Zoals hierboven al aangegeven kunnen wij artikelen alleen terugnemen wanneer deze in originele, onbeschadigde staat verkeren en (voor zover mogelijk) voorzien zijn van de meegeleverde papieren en verpakkingen. Er zijn echter een paar uitzonderingen, de volgende artikelen kunt u niet bij ons ruilen/retourneren:

  • Artikelen die op verzoek van de klant gegraveerd zijn
  • Artikelen die op speciaal verzoek gemaakt/vermaakt zijn. Let op: ook trouwringen vallen hieronder!
  • Artikelen die naar wens van de klant op maat gemaakt zijn

Ruilen/retourneren in de winkel

Uiteraard is het ook mogelijk om met uw retourpakketje naar onze winkel in Brunssum te komen. Via deze weg hoeft u geen verzendkosten te betalen en kunnen wij u direct te woord staan.