Van Sloun Juweliers Brunssum is een volledige juwelierszaak en biedt daarom alle diensten en de service die u bij een (online) juwelier kunt verwachten. Of het nu gaat om het inkorten van een horlogeband, het schieten van gaatjes of het reparen van uw sieraden/horloges. Wij zullen u altijd zo goed mogelijk proberen te helpen.

Wij bieden o.a. de volgende diensten aan:

  • Schoonmaken van sieraden
  • Vervangen van batterijen & waterdichttesten horloges
  • Horlogebanden inkorten
  • Inruilen van (oud)goud
  • Sieraden en horloges graveren
  • Gaatjes schieten

Schoonmaken van sieraden

Bij van Sloun Juweliers doen wij er alles aan om uw juwelen mooi te houden. In ons reparatieatelier is alle apparatuur aanwezig om zowel zilveren als gouden sieraden te reinigen. Wij hebben een speciale reinigingsservice voor onze klanten. Wanneer de bij ons aangeschafte spullen vuil zijn, niet meer glimmen of oppervlakkige krassen vertonen zullen wij ze kosteloos voor u schoonmaken en oppoetsen. Bij gouden sieraden met diamanten adviseren wij u om ze minimaal één keer per jaar ter controle/reiniging aan te bieden. Wij controleren dan direct de zetting van de diamanten, zodat u de sieraden met een gerust hart kunt blijven dragen.

Voor sieraden die niet bij ons vandaan komen, bieden wij tegen vergoeding dezelfde service, zodat uw artikelen weer als nieuw lijken!

Batterij vervangen en waterdichttesten van horloges

Van Sloun Juweliers beschikt over een professioneel reparatieatelier en werkt samen met een  horlogemaker die gecertificeerd is voor de meest toonaangevende horlogemerken. Wij kunnen horloges zonder problemen voorzien van een nieuwe batterij en – indien nodig – testen op de waterdichtheid. Bij de aanschaf van een horloge bij van Sloun Brunssum krijgt u standaard 2 jaar batterijgarantie. Dit houdt in dat wij alle horloges die door ons geleverd zijn de eerste 2 jaar kosteloos zullen voorzien van een nieuwe batterij. Ook het waterdicht testen van waterdichte horloges wordt dan gratis door ons gedaan. Voor alle overige horloges zullen wij een bedrag in rekening brengen voor deze handelingen. Dit bedrag verschilt per model en/of horlogemerk.

Het vervangen van een batterij wikkelen wij graag nauwkeurig en netjes af en daarom zal het horloge even bij ons moeten achterblijven. De duur van het vervangen hangt af van het type horloge, de waterdichtheid en de drukte in de winkel. Wij laten u dit weten wanneer u het horloge komt brengen.

Inkorten horlogebanden

De bij ons aangekochte horloges maken wij gratis op de juiste maat. Mocht u na verloop van tijd toch uw horloge willen aanpassen in verband met de seizoenswisselingen of andere oorzaken dan is dit nog steeds gratis.  Wanneer u een horloge met schakelband bij ons aanschaft via de webwinkel, zullen wij ons best doen om deze op de juiste maat bij u af te leveren. Het is daarom belangrijk dat u bij het bestellen de polsmaat van de drager invult. Meet hiervoor met een meetlint de omtrek in cm van de pols waaraan u het horloge wenst te gaan dragen. Wij korten het horloge vervolgens voor u in en leveren u de overige schakels mee in het doosje. Bewaar deze goed, hiermee kunt in de toekomst de band eventueel weer in lengte aanpassen. Twijfelt u over de maat neemt u dan even telefonisch contact met ons op. Wilt u een horloge laten inkorten die niet bij ons is aangekocht dan doen wij dit ook. We hanteren hier alleen een tarief van € 10,- voor.

(Oud) goud & zilver inruilen

Goud en zilver zijn een kostbaar en zeer duurzaam materiaal. Misschien heeft u thuis in een nachtkastje nog sieraden van vroeger liggen die u nu niet zo mooi meer vindt en dus zelden draagt. Of wellicht heeft u iets geërfd, maar is het – ondanks de emotionele waarde – niet uw persoonlijke smaak. Sieraden zijn er volgens ons vooral om gedragen te worden, zonde dus om ze ergens weggestopt te laten liggen! Bij van Sloun kunt u (oud) goud en zilver daarom inruilen. Wij geven u hier contant geld of een tegoedbon voor terug, zodat u er een mooi nieuw sieraad en/of horloge voor kunt uitzoeken. Op deze laatste manier heeft u straks weer veel draagplezier van uw ongebruikte spullen.

Sieraden en horloges graveren

U kunt uw sieraad of horloge extra persoonlijk maken door een gravure te laten plaatsen door van Sloun Brunssum. Dit wordt in onze eigen atelier gedaan. Met een gravure wordt u herinnerd aan een speciaal moment, bijvoorbeeld uw trouwdag, jubileum of 21e verjaardag. Het kan ook zijn dat u een sieraad of horloge cadeau wil geven aan iemand die veel voor u betekent. Een gravure geeft zo’n cadeau extra waarde. Van Sloun biedt de service aan om geheel kosteloos sieraden te graveren en horloges met een dichte achterkant. Helaas zijn niet alle artikelen geschikt voor een gravure. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Gaatjes schieten

Bij van Sloun Juweliers beschikken wij over de juiste apparatuur en certificaten om gaatjes in het oor te schieten. Let wel, het gaat hier uitsluitend om gaatjes in de oorlel, voor alle overige piercings (in kraakbeen) kunt u enkel terecht bij een officiële piercer. Wij schieten gaatjes bij iedereen boven de zes jaar. Dit omdat het, naar onze mening en ervaring, op jongere leeftijd vaak niet goed begrepen wordt door kinderen en zij zodoende enorm overstuur kunnen raken.

Voor het schieten van gaatjes werken wij met een zogenoemd ‘schietpistool’. Hiermee wordt de oorbel nauwkeurig en snel in de oorlel geplaatst. De speciale schietoorknopjes zijn gemaakt van chirurgisch staal, zodat de kans op ontstekingen gering is. Als klant heeft u hierbij de keuze uit zowel goud- als zilverkleurige oorknopjes eventueel met zirkoniasteentjes. Wij adviseren om deze eerste oorknop minimaal zes weken in te laten zitten en het gaatje de eerste dagen goed te behandelen met ontsmettingsmiddel. Wanneer u gaatjes laat schieten bij van Sloun Juweliers betaalt u hiervoor €30,- of €40,- (keuze van de oorbel), dit bedrag is inclusief het schieten, de uitgekozen oorknopjes en een flesje ontsmettingsmiddel.

Voor de zekerheid vragen wij u altijd even contact op te nemen om een afspraak hiervoor in te plannen zodat u er ook zeker van bent dat er iemand aanwezig is die oorgaatjes kan schieten.